Novice

10 močnih razlogov za sušenje perila na stojalih

Ko so prišli na trg, se je stroje za sušenje perila kovalo v nebo. Seveda imajo svoje prednosti, a se v zadnjih letih vse več gospodinjstev spet odloča za sušenje perila na stojalih.

Razlogov za naravno sušenje perila je veliko in jih bomo tudi utemeljili. Prav tako kot bomo predstavili stojala Foppapedretti, ki zaradi svojih lastnosti zasedajo sam vrh v kvaliteti, uporabnosti in estetskem izgledu ter zadostijo vsem naštetim razlogom.

Pa si razloge oglejmo

1 Prihranek denarja

Kako gredo cene elektrike v višave, nam je vsem jasno. In tudi nadaljnja pot njene cene se obeta kot strma navzgor.

2.Varčevanje z energijo

Perilo, ki se suši na stojalu, pomaga varovati okolje z varčevanjem z energijo. Oblačila, ki se sušijo na zraku, lahko močno zmanjšajo ogljični odtis.

Strokovnjaki so ugotovili, da če bi vsi Američani samo pol leta sušili oblačila na stojalih ali vrveh, bi s tem prihranili 3,3 odstotka celotne stanovanjske proizvodnje ogljikovega dioksida v državi.

3. Svežina perila

Oblačila, brisače in rjuhe, posušene na stojalu, dišijo veliko bolj sveže in naravno kot oblačila, ki so posušena v sušilnem stroju. Sušenje poteka brez uporabe dodatnih kemičnih osvežilcev perila in mehčalcev, kar je še posebej pomembno za tiste, ki so občutljivi na parfume in barvila, ki se uporabljajo v dodatkih za sušenje v stroju.

4. Nežnost do oblačil

Premetavanje perila ob hitrem vrtenju in visoka temperatura v stroju povzročajo, da se materiali hitreje obrabijo, vlakna se v večji meri poškodujejo, gumbi in zadrge pa se zatikajo, kar vse pripomore k krajšanju življenjske dobe oblačil. Previsoka vročina v sušilnem stroju lahko uniči nekatere tkanine in povzroči nepopravljivo škodo, hkrati pa oblačila, ki jih sušimo naravno, nimajo najbolj neprijetne lastnosti tistih, ki jih vzamemo iz stroja – statičnega oprijemanja.

5. Izguba teže

Obešanje in pobiranje perila s stojala je fizična aktivnost. Petnajst minut obešanja ali odstranjevanja perila s stojala porabi 68 kalorij in vi lahko brez slabe vesti uživate v prigrizku z 20 olivami in dvema mandarinama ali s tremi čokoladnimi bonboni.

6. Vlaženje

Nižje temperature in suh zimski zrak znižajo raven vlažnosti v domovih. Nižja vlažnost lahko prispeva k suhim nosnim potim, ki so kot nalašč za sprejem virusov prehlada in gripe. Sušenje oblačil na stojalih lahko v suhem zimskem vremenu seveda močno poveča vlažnost zraka v domu.

7. Varnost pred požari

Zaradi segrevanja sušilni stroj lahko zagori in povzroči požar. Kot najpogostejši vzrok za vžig sušilnega stroja je najbolj pogosto navedeno pomanjkanje vzdrževanja. Slednje v večini družin očitno močno šepa, saj so vžigi sušilnih strojev stalnica v črni kroniki slovenskih medijev.

Pričujoči zapis nastaja 11. 1. 2023, zadnji članek na temo vžiga sušilca je s 5. 1. 2023 na mariborinfo: »Požar na Štajerskem: Zaradi požara sušilnega stroja zagorela hiša«

8. Meditativna izkušnja

Če si ob obešanju in snemanju perila s stojala vzamete čas za uživanje v občutku in vonju čistega perila, lahko doživite meditativno izkušnjo, ki vam zagotovljeno manjša stres.

9. Varovanje voda

Sušenje oblačil v sušilnem stroju povzroči večje trganje plastičnih mikrovlaken iz sintetičnih oblačil, ki se odplaknejo skozi odtok, mimo čistilne naprave in direktno v naše vode.

10. Koraki v pravo smer

Sušenje perila na stojalu dokazuje, da vi in vaša družina delate majhne korake, da bi spremenili svoje dobro počutje in poskrbeli za dobrobit drugih in okolja … in da niste med tistimi, ki bi čakali, da vlada ukrepa za zaščito okolja ali zmanjša vaše mesečne stroške.

Zakaj izbrati stojalo Foppapedretti?

Italijansko podjetje Foppapedretti svojo uspešno zgodbo s stojali za sušenje perila gradi že od leta 1945 in zagotavlja, da so vsi njihovi izdelki 100 odstotno narejeni v Italiji.

Glavni odliki stojal Foppapedretti so materiali iz naravnega masivnega lesa in kakovostnega aluminija ter dolžina obešalne žice, ki dosega do 35 metrov.

Italijanski oblikovalci v svojem estetskem stilu nudijo različne modele, materiale in barvne kombinacije, da se stojala prilegajo različno opremljenim domovom, hkrati pa so tako masivna, da se kljub veliki teži ali vetru ne prekucnejo.

Naj omenimo le še dve prednosti, ki prepričata tudi najbolj zahtevne kupce: na večja stojala Foppapedretti lahko obesimo rjuhe, ne da bi se dotikala tal, in tudi največja stojala, ko so zložena, zasedejo zelo malo prostora.

FOPPAPEDRETTI Preveri ponudbo 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja