Za podjetja

Izdelki iz serije Polti Sani System, Polti Vaporetto MV in Polti Vaporetto Pro so parne dezinfekcijske naprave.

Nov mejnik za Polti: izdelki iz serij Polti Sani System, Polti Vaporetto MV in Polti Vaporetto Pro so naprave za dezinfekcijo s paro (DDV) z dokazano učinkovitostjo tudi proti SARS-CoV-2.

Testi, izvedeni na medicinskem področju, dokazujejo učinkovitost pare kot baktericida, sporicida, fungicida, levuricida in virucida.

Pomemben rezultat, dosežen na področju dezinfekcije, ki nagrajuje Poltijevo strokovno znanje in izkušnje v svetu pare in dezinfekcije: nedavni testi, ki jih je izvedlo podjetje, so pokazali, da izdelki profesionalne linije Polti Sani System, Polti Vaporetto MV professional serije in Polti Vaporetto Profesionalni modeli za domače okolje so naprave za dezinfekcijo s paro (DDV), skladne s francoskim standardom AFNOR NF T72-110 – medicinsko področje, zaradi baktericidnega, sporicidnega, fungicidnega, levuricidnega in virucidnega učinka, vključno z virusom Sars-CoV-2, odgovornim za COVID-19.

Teste so izvedli različni laboratoriji v skladu s francoskim standardom AFNOR NF T-72 110, edinim, ki je trenutno na voljo na mednarodni ravni za preverjanje dezinfekcijske učinkovitosti SDD. Glede na vse možne scenarije uporabe se je Polti odločil za izvedbo najzahtevnejšega testa, in sicer tistega na medicinskem področju, kjer so pogoji analize in parametri, ki jih je treba doseči, najstrožji. Rezultati so bili odlični, skladni s standardom, ki izdelke kvalificira kot SDD, naprave za dezinfekcijo s paro.

To priznanje dokazuje, da je dezinfekcija z izdelki Polti, označenimi kot SDD, širokega spektra učinkovita pri bakterijah, glivah, kvasovkah, sporah, klicah in virusih, tudi proti virusu SARS-CoV-2, povzročitelju bolezni Covid-19. Vrsta dezinfekcije z optimalnimi lastnostmi, ker je dosežena ob upoštevanju okolja, na naraven način, v nasprotju s tem, kar se zgodi s kemičnimi dezinfekcijskimi sredstvi.

Dezinfekcija z izdelki Polti, označenimi kot SDD, je hitra in enostavna, tako v fazi doziranja kot pri sušenju: testi so bili izvedeni s hitrostjo površinskega prehoda 10 cm/s, površine pa se sušijo spontano. Pogosto ponovljivo zaporedje brez zapletov in brez čakanja tudi v prisotnosti ljudi in živali. Prav tako se lahko izvaja na kateri koli površini in tkanini, tudi na objektih s kompleksno geometrijo, v najtežje dostopnih kotih.

Doseganje standarda SDD je torej nov mejnik za Polti, ki se je znova izkazal kot referenčna točka za paro v Italiji. Status, pridobljen z leti vlaganja v raziskave in razvoj, test za testom, v iskanju najboljših možnih rešitev na področju čiščenja in predvsem dezinfekcije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja