Novice

Svež dom z Olentima razpršilnikom eteričnih olj Neeli

To, da jaz obožujem razpršilnike eteričnih olj do zdaj verjetno že veste, saj sem to na svojem blogu in instagramu velikokrat omenila. Nad temi super napravicami me je navdušila mami, ki goji posebno ljubezen do eteričnih olj.

Pred kratkim sem v test prejela Olentima razpršilnik Neeli, ki ni samo difuzor arome, ampak je tudi budilka. Že sam izgled difuzorja me je presenetil, ker izgleda zelo poseben in ni niti malo podoben ostalim napravam s podobnim delovanjem. Zdi se mi zelo priročno, da ima razpršilnik Neeli poleg funkcije difuzorja zraven še budilko. Do sedaj sem imela le eno napravico in ta je bila vedno v dnevni sobi ali hodniku in sem jo vklopila kadar sem potrebovala na hitro osvežiti prostor po kuhanju, preden so prišli kakšni obiski ali pa takrat, ko sem želela dodati svežino v prostor in se sprostiti z raznimi eteričnimi olji. Ker ima Neeli zraven še budilko sem ga dala kar v spalnico na nočno omarico, da me bo zjutraj zbudil, pred spanjem pa sprostil in pomiril z vonjem naravnega eteričnega olja evkaliptusa.

Olentima razpršilnik Neeli ima funkcije na dotik, torej le tapkate po ekrančku. S funkcijami lahko:

  • Spreminjate intenziteto meglice, in sicer sta na voljo dva načina. Močna meglica deluje približno 4-5 ur, primerna za jogo, vadbo, spa. Način “šibke” meglice deluje približno 8-10 ur, primerno za spanje, delo, študij…
  • Spreminjate svetlost ekrana, lahko je zelo svetel, srednje svetel ali pa čisto izklopljen (črn)
  • Izbirate med devetimi zvoki alarma. Vsi so zelo prijetni in sproščujoči in zagotovo boste med njimi našli tkašnega, ki vas bo nežno prebudil vsako jutro
  • Nastavite budilko oz. alarm

Neeli vas spomni tudi, ko je predalček za vodo prazen. Poleg nastavitve časa delovanja razpršilnika eteričnih olj ima difuzor tudi funkcijo samodejnega izklopa ob pomankanju vode. Neprekinjeno lahko napravica deluje 9 ur, jaz pa jo običajno ugasnem po kakšnih 3 urah.
Všeč mi je, da razpršilnik ni v celoti v eni barvi plastike, ampak je zraven dodan še videz lesa, kar zelo lepo paše v mojo spalnico.
Difuzor lahko uporabljate z eteričnimi olji, ampak morajo obvezno biti 100% naravna, saj drugače niso primerna za vdihavanje. Jaz imam najraje eterično olje sivke za pomiritev, evkaliptus za lažje dihanje, olje pomaranče ali limone za osvežitev prostora po kuhanju… Lahko pa difuzor uporabljate tudi seveda brez eteričnih olj in dodate le vodo (predalček ima količino 200ml) za svežino.

Zame je razpršilnik napravica, ki je meni osebno prinesla neko srečo in vnesla ritual sproščanja in pomiritve v življenje, predvsem zaradi eteričnih olj in ker je to res naprava, ki ima toliko prednosti delovanja, če pa je zraven še budilka je pa to toliko boljše.
Neeli razpršilnik dobite tukaj. 

Za Valumo blog pripravila Cindy → https://www.instagram.com/sabolceccindy/