Novice

6 priročnih nasvetov za popolno likanje

 

Parno likanje

Za mnoge je likanje zelo dolgočasno opravilo in pogosto pomanjkanje časa zadevo še toliko bolj oteži. Vzemite parni likalnik in upoštevajte nekaj koristnih nasvetov za resnično brezhiben rezultat.

Ne glede na to, ali ste začetnik pri likanju ali iščete popoln parni likalni sistem, ki lika brez napora, si preberite številne trike, ki vam bodo prihranili čas in trud. Od pranja in obešanja perila do pravilne uporabe likalnika.

Tukaj je 6 uporabnih nasvetov za likanje s paro, ki bi lahko spremenili vaše življenje.

1.Pranje in obešanje: Ko pomislimo na likanje, prepogosto pozabimo na začetno fazo pranja. Za popolno likanje s paro je dobro začeti s pravilno obdelavo oblačil v pralnem stroju: s pravim pranjem za različne vrste oblačil in izogibanjem previsokim centrifugiranjem boste vlakna ne ravnali napačno in jih boste tudi dlje ohranili. Ne pozabite na pravilno obešanje perila: perilo čim prej ločite, uporabite obešalnike  in srajce obesite z njimi, da ščipalke za obešanje ne puščajo sledi na oblačilih.

2. Likajte, ko so oblačila še vlažna: Čeprav se morda zdi nepomembno, je dober nasvet za enostavno likanje s paro, da oblačila zlikate, ko so še vlažna. Vlaga olajša postopek in omogoča, da likalna plošča lažje drsi po vlaknih tkanin, kar skrajša čas in optimizira rezultate.

3. Priprava likalnika: Pravilno uporaba parnega likalnika je mogoča s upoštevanjem nekaterih osnovnih pravil. Preden začnete likati, napolnite kotel z vodo iz pipe (če ni drugače navedeno s strani proizvajalca), pri čemer se izogibajte kemikalijam in umetnim dodatkom, ki bi lahko poškodovali sestavne dele železa, pa tudi tkanine. Počakajte, da likalnik doseže ustrezno temperaturo in začnite likati. Prepričajte se, da na oblačilih ni madežev ali sledi, ki bi se zaradi stika s paro lahko prijeli na vlakna.

4. Temperaturo prilagodite tkanini: Niso vsa oblačila in tkanine enake. Če želite likalnik s paro brezhibno in brez neprijetnih presenečenj pri vaših najbolj občutljivih oblačilih, ne pozabite nastaviti likalnika na pravo temperaturo ali ga nastavite na poseben program glede na vrsto tkanine. Na ta način bodo svila, volna in delikatne tkanine vedno dobro zlikane in bodo tudi zdržale dlje

5. Izberite pravo likalno desko: Skupaj z likalnikom je likalna deska eden najdragocenejših zaveznikov za popolno likanje. Predlagamo, da izberete desko, ki je dovolj široka, enostavna za odpiranje in zapiranje, nastavljiva po višini in zelo stabilna.

6. Očistite in vzdržujte svoj likalnik: Da bo likalnik vedno dobro deloval in boste vi imeli vedno popolna oblačila, ne zanemarite čiščenja in vzdrževanja likalnika. Vedno izpraznite kotel ali rezervoar, preden ga shranite, da preprečite nastanek vodnega kamna, vendar to ni dovolj. Svetujemo vam, da občasno očistite likalno ploščo in kotel, da ohranite svoj parni likalnik za dolgo časa in se izognete poškodbam vlaken.

VIDEO: Kako zlikati majico? ->