Novice

Osvobodite otroško sobo alergenov

Če vaš otrok trpi za alergijami, je najpreprostejša rešitev, da ga držite stran od stvari, ki jih sprožijo. Alergeni, ki jih proizvajajo pršice, so najpogostejši vzrok alergij skozi vse leto. Čeprav je skoraj nemogoče popolnoma odpraviti pršice v vašem domu ter na vaših oblačilih in tekstilu, jih je z nekaj načrtovanja mogoče znatno zmanjšati.

Vrtec je prostor, kjer vaš otrok preživi veliko časa; tukaj lahko najdete pogoste alergene, kot so pršice, plesen in cvetni prah, ki lahko potujejo po zraku in se usedajo na predmete v prostoru. Z nadzorovanjem ravni alergenov se lahko izognete kapljanju iz nosu, neprekinjenemu kihanju ter rdečim in zabuhlim očem.

Čeprav je nemogoče popolnoma odstraniti pršice, jih je z določenim načrtom mogoče zmanjšati, preprečiti njihovo širjenje in posledično zmanjšati izpostavljenost vašega otroka. Ne pozabite pri vsakodnevnem čiščenju vedno uporabljati naravne in ekološke metode.

Vsaj enkrat tedensko perite rjuhe in odeje z sodo bikarbono, ki je naravno sredstvo za preprečevanje razmnoževanja pršič.

Čiščenje vzmetnic: za alergike je pomembno, da vzmetnico, pa tudi oblazinjeno pohištvo in igrače iz blaga, razkužijo enkrat na teden s parnim čistilnikom, ki je idealen za preprečevanje nastanka alergij.

Pri vsakodnevnem čiščenju uporabite sesalnik s HEPA filtrom ali vodni filter, ki zaradi vrtinca, ki nastane v zbirnem vedru, ujame prah in prepreči vrnitev v okolje.

Izogibajte se preprogam: če to ni mogoče, jih ne pozabite očistiti s sesalnikom s posebnim filtrom, ki je uporaben za lovljenje in zadrževanje pršic in prahu. Alternativna rešitev bi lahko bila uporaba pralnih preprog.

Da preprečite rast plesni, otroka spodbujajte, naj ne pušča umazanih ali vlažnih oblačil na tleh in naj se pogosto prazni košaro za perilo. Preden oblečete nova oblačila, jih operite v pralnem stroju: oblačila pogosto ostanejo v omari dlje časa in to lahko t povzroči razmnoževanje pršic.

Prepoved kajenja doma: to lahko poslabša simptome astme.

Prosite otroka, naj ne jedo v sobi: drobtine lahko pritegnejo žuželke, ki so lahko vzrok za alergijske reakcije.

S temi manjšimi pozornostmi lahko oblažimo ali odstranimo alergijske simptome otroku in drugim.

Ponudba: APARATI ZA ČIST DOM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja