Novice

Kako do popolne gardarobe?

Boja proti gubam ni nikoli konec, tudi po tem, ko izklopite parni likalnik. Preberite hitre in enostavne nasvete za popolno garderobo brez gub, o kateri ste vedno sanjali.

OBEŠALNIKI
Naj bodo ekskluzivni! Ne prekrivajte več oblačil na enem obešalniku in izberite pravo vrsto obešalnika:

  • Striženi obešalniki za krila in klasične hlače (obesite jih od spodaj)
  • Leseni obešalniki so običajno večji in primerni za obešanje težkih predmetov, kot so plašči in jakne, hkrati pa ohranijo svojo obliko
  • Obešalniki z odprtimi rokami so dobri za kavbojke in druge hlače
  • Žametni obešalniki preprečujejo, da bi oblačila iz drsečih tkanin padla dol
  • Rebrasti obešalniki so odlični za vrhove z majhnimi rameni
  • Obešalniki za kravate in pasove so zasnovani tako, da na enem obešalniku držijo veliko dodatkov

 

ŠKATLE
Škatle so izjemno uporabne za shranjevanje šalov, rokavic ali nogavic. Pri velikih velikostih lahko celo shranijo vaše torbe in klobuke, vendar jih pred shranjevanjem napolnite s papirjem, da se izognete popačenju.

KOVČKI
Svoje kovčke shranite enega v drugega, da prihranite veliko prostora.

POLICE IN PREDALI
Police so dobre za puloverje, ki bi na obešalnikih zagotovo izgubili obliko, medtem ko lahko v predalih z delilniki ostanejo urejeni majhni predmeti, kot je vaše spodnje perilo.

Kako preprečiti molje stran od oblačil?
Molji ne marajo časopisov! Svoje puloverje zavijte v časopise, da bodo poleti varni. Poleg tega v vsak predel omare ne pozabite postaviti naravnega odstranjevalca  moljev; enostavno ga lahko naredite tako, da napolnite majhno bombažno ali platneno vrečko s: sivko, posušeno limonino lupinico, meto, cedrov les.

Uporabite parno moč Vaporetta za globinsko čiščenje vaše garderobe, tako da v enem samem prehodu odstranite bakterije, pršice in slabe vonjave. Pustite odprto nekaj ur, da se prepričate, da je vse popolnoma suho. Operite in zlikajte oblačila, preden jih shranite za dalj časa. Ne zapenjajte jopičev, saj lahko izgubijo obliko. Usnjenih predmetov ne shranjujte v plastičnih, ampak v kovčkih iz blaga. Težka in volnena oblačila pred shranjevanjem poparite, da osvežite vlakna.

-> Parni čistilniki 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja