Novice

Kako pridobiti prostor v hiši? Tukaj so rešitve

Vedno je pravi čas za izvajanje prakse, ki se imenuje “odstranjevanje nereda”: znebiti se starih in neuporabnih predmetov, ki se nalagajo. Ne samo, da naredite prostor v hiši, ampak tudi prihranite čas, ki ga porabite za iskanje tistega, kar ni mogoče najti. Ponovno pridobivanje prostora v vašem domu z odstranitvijo nepotrebnih predmetov, ki jih ne uporabljate več, je lahko precej naporno. Pravzaprav zahteva veliko časa, pa tudi želje in angažiranosti.

Pogosto postane potrebno pospraviti svoj dom in odpraviti presežke. Najprej za bolj urejeno hišo: tako ne boste izgubili najpomembnejših stvari, predvsem pa bo vsak predmet dobil svoje mesto. Druga prednost je, da se po ustvarjanju prostora počutite veliko bolje in se pojavi dobro razpoloženje: urejeno in čisto okolje ustvarja dobro počutje, nasprotno, neurejeno in kaotično okolje ustvarja brezvoljnost in nelagodje.

Samo začnite in premagajte “nikoli ne veš” ali “všeč mi je”.

Kako narediti prostor v hiši?: tukaj je nekaj nasvetov:

  1. Zavrzite plastenke detergentov

Najprej med dobrimi zaobljubami za novo leto ne sme manjkati spoštovanja do okolja. Če se sprašujete, kako prihraniti prostor v hiši in hkrati spoštovati okolje, poskusite odpreti omaro in prešteti plastenke detergentov ali čistilnih pripomočkov.

Za ekološko čiščenje hiše se lahko zanesete na nekaj preprostih sestavin ali pa izberete enega od sodobnih parnih čistilnikov, ki razkužuje na naraven način s parnim čiščenjem. Pri pravi temperaturi in s pravim pritiskom lahko para odstrani in raztopi umazanijo, odstrani bakterije in pršice s trajnimi rezultati, ne da bi v domu pustila nevarne ostanke kemikalij.

Zato je odprava kemičnih detergentov prvi način za spoštovanje ne le okolja, ampak tudi zdravja.

  1. Prerazporedite kozmetične izdelke

Če ostanemo pri temi kopičenja embalaže in kozarcev, je še ena kritična točka za organizacijo doma kozmetika. Tega ne vedo vsi, a kozmetični izdelki imajo tudi rok uporabnosti, ki je običajno naveden od datuma odprtja. Torej, če se lansko poletje niste mogli upreti skušnjavi, da bi poskusili tisto dišečo kremo, ki zdaj leži na dnu predala … je čas za slovo!

  1. Znebite se starih oblačil

Če ob menjavi letnega časa še niste poskrbeli za to, naredite prostor doma takole: pospravite svojo garderobo tako, da iz nje odstranite stara, neuporabljena ali široka oblačila. Dobro pravilo je, da s tremi škatlami ločite tisto, kar je nujno zavreči, od tistega, kar je mogoče reciklirati ali podariti.

Tako bodo vaša oblačila bolj organizirana in manj zmečkana, ko jih vzamete iz omare. Da bi odpravili to zadnjo težavo, se lahko odločite tudi za uporabo pokončnega likalnika nove generacije za odstranjevanje majhnih gub ali preprosto za osvežitev tkanin, preden jih oblečete.

  1. Pospravljanje otroških igrač

Tisti, ki so obkroženi z otroki, so zagotovo tudi polni igrač, ki se postopoma povečujejo. Za red je treba reorganizirati okolje malčkov, izbrati igrače, ki jih ne uporabljajo več ali niso več primerne njihovi starosti. V tem primeru je bolje pustiti ob strani, kar lahko podarimo mlajšim bratrancem ali organizacijam in društvom, ki pomagajo manj srečnim otrokom.

Če so med igračami tudi plišaste živali, izkoristite priložnost in jih razkužite z nežnim pranjem v pralnem stroju ali pa jih poparite s parnim čistilnikom, da odstranite bakterije in pršice.

Da bi se izognili ponovitvi istega dela v naslednjih mesecih, uporabite pravilo 6 mesecev: če ta predmet v zadnjih 6 mesecih ni bil uporabljen, ga lahko zavržete!

Kategorije: Čiščenje hiše

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja