Novice

Prenosne stekleničke – modra ali modna izbira?

Naj vam odgovor na vprašanje iz naslova zaupamo kar na začetku: končno je možno oboje.

Seveda je jasno, da je modro skrbeti za hidracijo svojega telesa, saj dehidriran organizem hira, ampak odslej bo redno pitje iz prenosnih stekleničk postalo tudimodno in okolju prijazno doživetje.

Do predstavitve dobrodošle novosti na našem trgu – prestižnih stekleničk Bugatti, pa malce osvežitve spomina, zakaj je pitje tekočine tako pomembno ter nekaj novih dognanj o hidraciji in dehidraciji.

Zakaj piti redno in po malo

Telo tekočino izgublja neprekinjenozaradi izhlapevanja preko kože, dihanja, uriniranja ter odvajanja blata, izgube pa je treba nadomeščati, ker je tekočina za normalno funkcioniranje nepogrešljiva. In temu primerno se mi ne moremo zjutraj napiti za čez cel dan, temveč se uskladiti z naravnimi ritmi in piti po malo in pogosto.

Pa se omejimo le na glavne razloge, zakaj piti.

Pitje pomaga vzdrževati ravnovesje telesnih tekočin, te pa zavzemajo v telesu preko 60 odstotkov. Funkcije teh telesnih tekočin vključujejo prebavo, absorpcijo, cirkulacijo, nastajanj sline, transport hranil in vzdrževanje telesne temperature.

Voda in nizkokalorične pijače so priljubljena, preprosta, uspešna in zdrava strategija hujšanja ali ohranjanja telesne teže.

Tekočina krepi mišice, saj se celice, ki ne vzdržujejo ravnovesja tekočin in elektrolitov, skrčijo. Vzdrževanje seveda spet pomeni redno pitje majhnih količin.

Pred vadbo in v rednih intervalih med telesno vadbo je pitje nujno, da vnos nadomesti izgubljeno tekočino s potenjem .

Pitje pomaga ohranjati dober videz kože. No, ne pričakujte, da bo prekomerna hidracija izbrisala gube, a zaradi dehidracije je vaša koža videti bolj suha in nagubana.

Dokler je vaš vnos tekočine zadosten, je glavni pomočnik ledvicam, ki jih čisti in osvobaja telo toksinov.

Ustrezna hidracija tudi ohranja pretok po vašem prebavnem – če ne zaužijete dovolj tekočine, debelo črevo namreč potegne vodo iz blata, da ohrani hidracijo – rezultat pa je zaprtje.

Nova dognanja

Dehidracija poslabša zbranost in manjšo odzivnost pri vožnji. Težave lahko nastopijo že pri krajši vožnji, če je človek od prej dehidriran. Če gre za daljšo vožnjo, pa to zmanjšuje zbranost, kot da bi bili pod vplivom opojnih snovi. In temu sorazmerna je možnost za prometno nezgodo. Vozniki tvegajo dehidracijo predvsem zato, ker se ne ustavljajo na postajališčih, da bi hitreje prispeli na cilj. Steklenička v avtu je torej močno dobrodošla.

Pitje med obroki redči prebavne sokove in upočasnjuje metabolizem. zato se mu je čim bolje izogniti in priti vsaj 15 minut pred obrokom ali 15 minut po njemu. A kaj, ko takrat nismo več za mizo. Steklenička v torbici je rešitev.

Za vse duhovne prakse, kjer se človek pomakne v stanje višje zavesti, je nujna pretočnost energij, ki je pri dehidraciji močno otežena ali nemogoča. Enako je pri bioterapevtskem zdravljenju, kar jasno pove tudi najbolj priznani slovenski bioterapevt Marjan Ogorevc: »Zelo koristno je, če pred procesom in po njem popijemo nekaj vode. Včasih se proces zaustavi zaradi dehidracije. Po popitem kozarcu vode se samodejno nadaljuje …« Torej je tudi na poteh duhovnih raziskovanj ali zdravljenja steklenička nepogrešljiva spremljevalka.

Najboljše možne novice

Ko odkrijte termo steklenice B Bottles Twin, lahko uživate svoje najljubše pijače kjer koli želite, tople ali hladne – kakor vam najbolj prija.

Termo stekleničke B Bottles Twin, ki jih je zasnoval priznani oblikovalec Clemente Bugatti, niso le različnih osupljivih poslikav in čudovitih barv, temveč so izdelane iz nerjavečega jekla, z ergonomsko obliko, zožene in poenostavljene za boljši oprijem, zaradi česar so idealne za nošenje. Na voljo so v bogatih različicah, od barvnih do tematskih, ki ustrezajo vaši osebnosti in življenjskemu slogu!

A privlačni izgled, ki dopolni vsak modni stil, je le dodatna vrednost. Steklenice B Bottles Twin so izdelane iz nerjavečega jekla 18/10 s posebno bakreno prevleko med obema stenama in vakuumskim pokrovčkom z dvojno steno. Zato dolgo časa ohranjajo želeno temperaturo pijače z maksimalnim ohranjanjem toplote in brez kondenzacije na zunanji strani: tekočine ostanejo vroče do 12 ur, hladne do 24 ur, led pa ostane zamrznjen do 36 ur. Poleg tega je zaradi velike odprtine majhne stekleničke enostavno očistiti, ponovno napolniti in napolniti z ledenimi kockami. Steklenička je primerna tudi za gazirane pijače!

Izbira materialov je skrbno premišljena do zadnje podrobnosti. Vse termo stekleničke B Bottles Twin so izdelane iz varnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Ne vsebujejo niti BPA (organska spojina z dvema fenolno funkcionalnima skupinama) niti BPS (endokrini motilec, ki deluje kot hormon estrogen) niti ftalatov, bolj poznanih kot estrov ftalne kisline in alifatskih alkoholov, ki so pogosto dodani polimerom v plastičnih masah, da povečajo njihovo gibljivost. Prav tako v steklenički noben plastični del ni v stalnem stiku s pijačo.

Steklenice B Bottles Twin so zaveza k zmanjšanju škodljivega vpliva na okolje in kakovostna izbira za zaščito našega planeta in našega zdravja.

Linija B Bottles predstavlja naš stil in našo osebno zavezanost k trajnostnemu življenjskemu slogu.

BUGATTI Steklenice za vodo → KLIKNI TUKAJ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja