Novice

Kako hitro očistiti hišo? Osnovna orodja za vsakodnevno čiščenje

Čiščenje doma ni eden izmed najbolj prijetnih hobijev, če ga lahko tako opredelimo. Pravzaprav je pogosto pravo breme: utrujenost, malo želje in predvsem pomanjkanje časa so med glavnimi vzroki, ki vodijo v odlaganje čiščenja hiše. Dejstvo ostaja, da ima vsak rad hišo, ki je vedno urejena in čista tudi takrat, ko živahno življenje ovira popolno čiščenje. Toda ali je mogoče hitro očistiti hišo?

Seveda je dovolj, da imamo pravo orodje za čiščenje in ravnamo po minimalni organizaciji.
Če vsakodnevnemu čiščenju doma posvetite celo le kratek čas, boste pospešili tudi najbolj izredno in globinsko čiščenje.
Nato organizirajte tedenski načrt za enostavno čiščenje hiše. Ne pozabite izločiti detergentov in kemikalij iz svojih navad: pazite na okolje z izbiro naravnih in ekoloških metod čiščenja.

Ključ do hitrega vsakodnevnega čiščenja hiše je, da imate ustrezna čistilna orodja. Med uporabno opremo pri vsakodnevnem čiščenju ne sme manjkati baterijski sesalnik. Zdaj obstaja veliko obstoječih modelov. Zagotovo so brezžični baterijski sesalniki udobnejši za prosto gibanje po hiši. Sesalnik ni uporaben samo za tla. Pokončni sesalniki z vgrajenim prenosnim ročnim sesalnikom lahko uporabite tudi za ciljno čiščenje pohištva, polic, knjižnih polic in oblazinjenega pohištva.

Nepogrešljiv spremljevalec pri vsakodnevnem čiščenju je tudi parni čistilec tal. Priročen, praktičen in takojšen, omogoča dezinfekcijo katere koli površine samo z močjo pare. Zato pozabite na vedro in krpo: detergenti niso več potrebni, čiščenje hiše postane hitro in vaše roke so vedno suhe. Če izberete model kot je Polti Moppy, samo zamenjajte krpo in tako spremenite parni čistilnik v metlo za lovljenje prahu. Tako boste zmanjšali tudi pršice.

Prav tako ne pozabite vedno imeti zaloge izdelkov, ki bi lahko pomagali pri naravnem čiščenju, kot so soda bikarbona, kis in limona.Dober nasvet je, da za popolno čiščenje vedno uporabite posebne krpe za vsako površino. Dobra navada bi bila, da bi za vsak prostor, ki ga boste obdelali, izbrali drugo barvno krpo: na primer kuhinjo, kopalnico, spalnico itd. Če je izbrana krpa primerno oblikovana za to specifično površino, bo lažje doseči popolno čiščenje.

Ne pozabite na nekaj trikov za čistočo hiše, na primer, da v bližini umivalnika držite krpo iz mikrovlaken, da posušite morebitne brizge in preprečite nastanek vodnega kamna, ter prosite družinske člane, da skrbijo za red in vrnejo porabljeno na svoje mesto. Navadite se na čiščenje štedilnika takoj po uporabi: tako se boste izognili umazaniji. In če takoj po obrokih napolnite pomivalni stroj, bo kuhinja takoj bolj urejena.

Izkoristite nekaj minut zjutraj, da odprete okna: preden pospravite postelje, prezračite sobo. Čiščenje hiše lahko postane preprosto, hitro in manj utrujajoče, vse kar potrebujete je organizacija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja